De Levende Christus

Die doen we nog een keer over, ik was vergeten te zeggen dat Jezus zijn discipelen kon zien vanaf de berg.

De Levende Christus

  • Peter Jan de Vries

“Die doen we nog een keer over, ik was vergeten te zeggen dat Jezus zijn discipelen kon zien vanaf de berg.” zegt Damusi. Dat was mij ook al opgevallen, maar hij was zo goed op dreef dat ik hem het hele verhaal maar uit heb laten vertellen.

We zijn bezig om in het Korowai audio opnames te maken van het leven van Christus en we zijn nu bij het verhaal van Jezus die over het water loopt. "De Levende Christus" is een verhalenbundel met 120 verhalen over het leven van Christus, ingebed in de Heilsgeschiedenis. Elke dag ben ik samen met Habel, Anton en Damusi en met Candra (een audiospecialist van Global Recordings) bezig om deze opnames te maken.

Habel heeft in 2009 ook meegeholpen met audio opnames en het gaat hem goed af. Anton en Damusi moeten nog even wennen aan de procedure, maar gaandeweg worden ook zij er steeds beter in. 

Damusi voelt zich erg aangesproken door de verhalen; vooral door de gelijkenissen van Jezus die over rijkdom gaan. Het gaat hemzelf economisch best goed af en hij is de laatste jaren dan ook veel bezig geweest met geld verdienen. Maar daarbij heeft hij het geestelijke aspect van zijn leven nauwelijks aandacht gegeven. Door de gelijkenissen van Jezus beseft hij opeens dat een leven met geld, maar zonder Christus, uiteindelijk zinloos is. Dat wil hij veranderen. Hij zegt dat hij vanaf nu Christus wil volgen en dat hij graag gedoopt wil worden. Ik ben heel blij om dat te horen.

In de paar weken dat ik in Sentani ben om aan de audio opnames te werken, lukt het ons om 78 van de 120 verhalen af te krijgen. De rest hopen we volgend jaar op te nemen. Het is mijn gebed dat veel meer Korowai, net als Damusi, door deze verhalen Christus leren kennen en gaan volgen.

  • Schepping
  • audio
  • project